Monthly Archives: Μαρτίου 2024

Το σχολείο πάει σινεμά

Την Τετάρτη 27/3 το σχολέιο μας παρακολούθησε στο σινέ “Αχίλλειον” στο Βόλο την ταινία “Θαύμα” του ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΜΠΟΣΚΙ με τους Τζούλια ΡΟΜΠΕΡΤΣ, ΟΟΥΕΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ, κ.α. Οι μαθητές απόλαυσαν μια ταινία με θέμα η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου. Βασισμένο στο best seller των New York Times, το ΘΑΥΜΑ αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν. Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις. Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια. Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Διαδικτυακή συμβουλευτική συνάντηση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου

Στα πλαίσια του Προγράμματος “Mental Health” που υλοποιεί το σχολείο μας, σήμερα 28/3 έγινε διαδικτυακή συμβουλευτική συνάντηση με την κ. Σαρακατσάνου Ρόζα με θέμα την αντιμετώπιση του άγχους και τη διαχείριση των κρίσεων πανικού.  Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την ψυχολόγο στρεσογόνα θέματα που που τους απασχολούν όπως το άγχος των Πανελλαδικών και πώς μπορούν να διαχειρίζονται παρόμοια θέματα στην καθημερινή μας ζωή.

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου – Εορτασμός

Τιμήσαμε και φέτος την επέτειο της Επανάστασης του ’21.

Την Παρασκευή 22/3 με την εορτή μας στο σχολείο και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου με την παρέλαση και τους χορούς στην πλατεία

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Με χαρά υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας το δεκάτομο έργο με θέμα «Τουρκοκρατία και Επανάσταση του 1821», δωρεά της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος. Πρόκειται για τους δέκα τόμους των πρακτικών, των αντιστοίχων δέκα διεθνών επιστημονικών συνεδρίων για τη μελέτη της τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821, τα οποία υλοποιήθηκαν από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το σπουδαίο έργο θα είναι διαθέσιμο στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας για τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο για τη μελέτη της Ιστορίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η ομάδα του Λυκείου μας που συμμετείχε στον φετινό 3ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης Alan Turing 2023-24 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας, ήρθε πρώτη από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία της Θεσσαλίας και είναι μία από τις 11 ομάδες Πανελλαδικά που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 13 Απριλίου. Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουμε τους μαθητές της ομάδας: Κλιάρη Ελένη, Λάντζο Νίκο και Τζεμολάρι Μάριο και την καθηγήτρια κ. Πιλαφά Κατερίνα που είχε τον συντονισμό και την οργάνωση της συμμετοχής του σχολείου μας στο Διαγωνισμό. Ευχόμαστε από τώρα Καλή Επιτυχία και στην επόμενη φάση.

Γράφουν για εμάς

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1057874/i-perifereia-vazei-ta-gyalia-simantikes-diakriseis-mathiton/

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το τριήμερο 7,8, 9 Μαρτίου το σχολείο μας οργάνωσε μία εκπαιδευτική εκδρομή και επίκεντρο το Ναύπλιο, ως πρώτη πρωτεύουσα του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, αλλά και εξορμήσεις  σε ιστορικά μέρη της περιοχής,  την Επίδαυρο και το Ασκληπιείο, αλλά και τις Μυκήνες.

Οι περιηγήσεις μας σε αυτούς τους χώρους συνέβαλε, ώστε οι μαθητές μας να εμπεδώσουν γνώσεις που είχαν αποκτήσει μέσα από το μάθημα της ιστορίας, αλλά και των αρχαίων ελληνικών. Να περιηγηθούν σε μέρη και πολιτισμούς, όπως αυτός των Μυκηνών, που επηρέασε τόσο πολύ την αρχαία ελληνική οικονομία και κοινωνία, να ξεναγηθούν στο χώρου του Ασκληπιείου και να θαυμάσουν, ίσως το καλύτερα σωζόμενο αρχαίο θέατρο, το θέατρο της Επιδαύρου, αλλά να δουν από κοντά σημαντικά μέρη της ιστορίας των πρώτων χρόνων της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, από περιηγήσεις τόσο στο Παλαμίδι, το κάστρο του Ναυπλίου, αλλά και τα μουσεία της πόλης.

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΣΟΦΑ

Πριν λίγο καιρό όλη η τάξη μου, η πρώτη γυμνασίου, παίξαμε «ένα παιχνίδι» στα πλαίσια ενός προγράμματος που συμμετείχαμε με την καθηγήτριά μας, φιλόλογο, την κυρία Δήμητρα Κωνσταντά.

Η ονομασία αυτού του παιχνιδιού ήταν «Ονειρεύομαι Σοφά». Μέσα από αυτό και τα διάφορα επίπεδα του αποκτήσαμε γνώσεις για πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας. Μάθαμε, πρωτίστως,  για την σημαντικό ρόλο της επιχειρηματικότητας στη ζωή μας. Μάθαμε κανόνες ασφάλειας που πρέπει να ακολουθούμε καθημερινά και μέσα από το παιχνίδι, ώστε να αποτρέπουμε τους κινδύνους. Μάθαμε «το προλαμβάνειν» , μέσω της ασφάλισης, τόσο της περιουσίας μας, όσο και της ζωή μας, αλλά και της ζωής των αγαπημένων μας προσώπων. Διαβάζαμε, μαθαίναμε και αλλάζαμε «πίστα» και όλα αυτά μέσω του παιχνιδιού. Μαθαίναμε, διασκεδάζοντας, ενισχύοντας τη μάθηση, τη γνώση αλλά και την συνεργασία, γιατί μας βοήθησε να γίνουμε μια ομάδα, η ομάδα της A΄γυμνασίου, να συνεργαστούμε και να αλληλοβοηθηθούμε σε δυσκολίες που μπορεί να προκύπταν, καθώς επιλέξαμε το χώρο του σχολείο για την υλοποίησή του.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, την οποία αναπολούμε με χαρά.

Οι μαθητές της A΄γυμνασίου

Κείμενο των μαθητών

Ευμορφίας – Σταυρούλας Λάντζου

Ιωάννη Νιζάμη