ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το τριήμερο 7,8, 9 Μαρτίου το σχολείο μας οργάνωσε μία εκπαιδευτική εκδρομή και επίκεντρο το Ναύπλιο, ως πρώτη πρωτεύουσα του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, αλλά και εξορμήσεις  σε ιστορικά μέρη της περιοχής,  την Επίδαυρο και το Ασκληπιείο, αλλά και τις Μυκήνες.

Οι περιηγήσεις μας σε αυτούς τους χώρους συνέβαλε, ώστε οι μαθητές μας να εμπεδώσουν γνώσεις που είχαν αποκτήσει μέσα από το μάθημα της ιστορίας, αλλά και των αρχαίων ελληνικών. Να περιηγηθούν σε μέρη και πολιτισμούς, όπως αυτός των Μυκηνών, που επηρέασε τόσο πολύ την αρχαία ελληνική οικονομία και κοινωνία, να ξεναγηθούν στο χώρου του Ασκληπιείου και να θαυμάσουν, ίσως το καλύτερα σωζόμενο αρχαίο θέατρο, το θέατρο της Επιδαύρου, αλλά να δουν από κοντά σημαντικά μέρη της ιστορίας των πρώτων χρόνων της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, από περιηγήσεις τόσο στο Παλαμίδι, το κάστρο του Ναυπλίου, αλλά και τα μουσεία της πόλης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>