Category Archives: Χωρίς κατηγορία

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Δράσεις Ημερησίου Γυμνάσιου με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου

 

https://e-thessalia.gr/draseis-imerisioy-gymnasioy-me-lykeiakes-taxeis-trikerioy/

Πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου δράση εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος .

 Το πρωί της Τετάρτης 2/11 του 2022 το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου επισκέφτηκε τις Κόττες όπου διενεργούνται τα γυρίσματα ταινίας Netflix με πρωταγωνιστή τον Matt Dillon.

Σε αυτή την ειδυλλιακή και κατάφυτη από ελιές τοποθεσία με θέα τα καταγάλανα νερά ο Ματθαίος, η Σέβη και η Χρυσάνθη , εκπρόσωποι της παραγωγής της ταινίας, μίλησαν στα παιδιά και σε μας για τα στάδια των γυρισμάτων. Μας ενημέρωσαν τόσο για τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται όσο και για τις εξειδικευμένες γνώσεις και την κατάρτιση που είναι απαραίτητες για αυτό.

 Τα παιδιά, πέραν των προσωπικών τους ενδιαφερόντων ,διαπίστωσαν την ανάγκη περαιτέρω εκπαίδευσης, καθώς και τη σημαντικότητα του να θέτουμε στόχους για μελλοντική επιμόρφωση και αποκατάσταση.

Είχαν δηλαδή μία εξαιρετική δια ζώσης ευκαιρία , σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού με ορατά αποτελέσματα στην τοπική κοινότητα την προσφορά και αγορά εργασίας τον εμπλουτισμό της κουλτούρας και του πολιτισμού.

 Η δράση ολοκληρώθηκε με κεράσματα και δροσιστικούς χυμούς από την πλευρά της παραγωγής, καθώς και αναμνηστικές φωτογραφίες με τον κύριο Matt Dillon.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την εγκάρδια υποδοχή και τους ευχόμαστε ολόψυχα Καλή επιτυχία τόσο στο παρόν όσο και στα μελλοντικά έργα τους.
Ημερήσιο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου.
Οι Εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής MSc.Kαφετζής Απόστολος ΠΕ11.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Α-Β ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών του Γυμνασίου με Λ.Τ Τρικερίου σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ανθυπαστυνόμος της διεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου Σκόνδρας Γεώργιος ο οποίος μίλησε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο,ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τους γονείς παγκοσμίως. Ο κόσμος του Internet είναι γεγονός ότι προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των ικανοτήτων των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Εκτός όμως από τεράστιες δυνατότητες για όλους μας, κρύβει και κινδύνους. Με ποιον τρόπο λοιπόν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ορθή του χρήση από τα παιδιά;τι πρέπει να γνωρίζουν; πως μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά από κακόβουλες ιστοσελίδες ή χρήστες;Αυτά και πολλά άλλα σημαντικά ερωτήματα βρήκαν απάντηση μετά απο αυτή την τόσο περιεκτική και ουσιαστική ενημέρωση…

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική…

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι η δραστηριότητα στην οποία οι μαθητές συναρμολογούν και προγραμματίζουν μια ρομποτική κατασκευή, που είναι απαραίτητη για να πετύχει η αποστολή που τους έχει ανατεθεί.Οι μαθητές σε κάθε στάδιο πρέπει να βελτιώσουν δεξιότητες και να αναπτύξουν συμπεριφορές που είναι όλες απαραίτητες για τον 21ο αιώνα.Τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες  επικοινωνούν, επιχειρηματολογούν, διαφωνούν, συνεργάζονται.Έτσι και στο δικό μας σχολείο η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ξεκινήσει με πολύ καλά αποτελέσματα…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αρχιμήδης και οι εφευρέσεις του…

Επισκευθήκαμε μια πολύ σημαντική έκθεση  στον πολυχώρο  Ergon Showground στο συγκρότημα Τσαλαπάτα στο Βόλο. Μια έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη..  «δώσε μου τόπο να σταθώ και θα κινήσω τη γη……..»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στo Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Ακτοφυλακή και των Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Παρακάτω θα βρείτε την προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων στο Λιμενικό Σώμα, Ελληνική Ακτοφυλακή με τις Πανελλαδικές 2022,  όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

 

https://sxolesls.hcg.gr/