Category Archives: Χωρίς κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί μαθητές, γονείς/κηδεμόνες

τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Σας έχουν σταλεί με email οι διευθύνσεις των τάξεων των εκπαιδευτικών και το ωράριο των μαθημάτων. Παρακάτω βλέπετε αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει για Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου. Στα παιδιά δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τις συντομογραφίες στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ τη Δευτέρα 25/9/2023

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές/τριες,

σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 25/09 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός στο σχολείο μας. Στη συνέχεια θα δοθεί ένα προσωρινό πρόγραμμα και θα γίνει η παραλαβή των βιβλίων, γι  αυτό οι μαθητές να έχουν μαζί τους και μία τσάντα.

Θα χαρούμε να σας δούμε στην τελετή και να ευχηθούμε από κοντά Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Ο Δ/ντής

Κονιόρδος Ιωάννης (ΠΕ11)

2423091430

6946015818

Μη διεξαγωγή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας από 18.9.2023 μέχρι 22.9.2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022-2023.

Ολυμπιακή εβδομάδα!

Η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η γιορτή του Ολυμπισμού και των αξιών η οποία θα μπορέσει να  ευαισθητοποιήσει τους μαθητές να ενστερνιστούν τα Ολυμπιακά ιδεώδη και να τα ενσωματώσουν στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι και εμείς ακολουθώντας αυτό το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα κάνοντας σχετική ενημέρωση που απευθύνεται στους μαθητές και διοργανώνοντας αγώνα ποδοσφαίρου όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας καταφέραμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Είναι πιστεύω όλων μας πως μόνο μέσα από την παιδεία μπορούμε να καταφέρουμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο που βασίζεται σε ιδανικά και αξίες και μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και τα καλύτερα έρχονται!

Eκπαιδευτική Eπίσκεψη Στην Αργαλαστή

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αργαλαστή.

Αρχικά, ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Αργαλαστής, κ. Παρασκευάς Ευάγγελος, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους τομείς, τις ειδικότητες και τα μαθήματα στα Επαγγελματικά Λύκεια και συγκεκριμένα για αυτό της Αργαλαστής, καθώς και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. και την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. Ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές και τους μαθητές στα εργαστήρια του σχολείου καθώς και στον κήπο του τομέα Γεωπονίας.

Στη συνέχεια, υλοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής. Οι μαθηματικοί των δύο σχολείων, κ. Εμβαλωτή Μαρία του ΓΕΛ Αργαλαστής και κ. Πιλαφά Κατερίνα του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου, ενημέρωσαν τους/τις μαθητές/μαθήτριες σχετικά με τις διαδικασίες του πειράματος. Οι μαθητές/μαθήτριες, αφού έκαναν τις καθορισμένες μετρήσεις και τους απαραίτητους υπολογισμούς, υπολόγισαν την ακτίνα της Γης με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος τον 3ο αιώνα π.Χ. Το αποτέλεσμα που έβγαλαν τελικά είναι πολύ κοντά στην πραγματική τιμή της ακτίνας της Γης στον Ισημερινό ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου με το οποίο συνεργάστηκαν τα δύο σχολεία

Οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας είχαν χρόνο να συνομιλήσουν  και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς με τους/τις μαθητές/μαθήτριες του ΓΕΛ ,  του ΕΠΑ.Λ. και του Γυμνασίου Αργαλαστής, καθώς και για να παίξουν μαζί τους ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Στην επιστροφή έγινε μια μικρή στάση στη Μηλίνα όπου τα παιδιά περπάτησαν στην παραλία και είχαν ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2023 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στο σχολείο μας με τη μέριμνα του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κόπηκε μια πίτα για εκπαιδευτικούς και παιδιά. Ο τυχερός μαθητής/μαθήτρια που έτυχε το φλουρί παρέλαβε ένα συμβολικό δώρο. Όλοι οι παρόντες, παιδιά και εκπαιδευτικοί το χάρηκαν πραγματικά. Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων, για τη βοήθεια που παρείχαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους διέθεσαν τον χρόνο τους, για την οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της εκδήλωσης που έδωσε τόση χαρά στα παιδιά μας.

Να  είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε και του χρόνου!

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ