Monthly Archives: Δεκεμβρίου 2023

Ευχές από το Γυμνάσιο Λ.Τ. Τρικερίου

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Μετά τον εκκλησιασμό, μας περίμενε μια έκπληξη στην πλατεία. Η «Χορτωδία» έψαλλε κάλαντα των Χριστουγέννων και μας παρέσυρε κι εμάς να τραγουδήσουμε μαζί. Στο σχολείο είδαμε την ταινία «Klaus» και χαιρετηθήκαμε για τις διακοπές με πολλές ευχές, δώρα από το Δήμο Νοτίου Πηλίου και γλυκά! Ευχόμαστε σε όλους και όλες ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και με αισιοδοξία και υγεία να υποδεχτούμε το Νέο Έτος.

 

Επιτυχία του μαθητή μας Παλιαρούτη Στέφανου στον Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό ” Ο Θαλής”

Το σχολείο μας συγχαίρει τον μαθητή Παλιαρούτη Στέφανο της Α΄ Τάξης Γυμνασίου για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του 13ου  Τοπικού Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ο Θαλής για την Α΄ Γυμνασίου», που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023 και διοργανώθηκε από το Τοπικό Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Μαγνησίας.

Ο Στέφανος θα συμμετάσχει στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στα εξεταστικά κέντρα του Ν. Μαγνησίας.

Ευχόμαστε στον Στέφανο και σε κάθε παιδί που προσπαθεί να καταξιώνονται πάντα οι κόποι και η θέλησή τους. Καλή συνέχεια Στέφανε!

“Η φωνή των δέντρων” – Ένα προφητικό μυθιστόρημα στη σχολική μας βιβλιοθήκη

Πριν λίγες μέρες με χαρά υποδεχτήκαμε και εμπλουτίσαμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας με το βιβλίο «Η φωνή των Δέντρων» , μια ευγενική χορηγία του συγγραφέα Θοδωρή Αραμπατζή και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αφηγείται μια φανταστική ιστορία γεμάτη αλήθειες. Όταν εκδόθηκε, τον Νοέμβριο του 2022, φαινόταν να αναφέρεται σε κάποιο μακρινό και εφιαλτικό μέλλον: μια ολόκληρη πόλη καταστρέφεται από μια πρωτοφανή πλημμύρα και η ηρωίδα, η εντεκάχρονη Μαρία, γίνεται περιβαλλοντική πρόσφυγας και βρίσκει καταφύγιο στα γύρω βουνά. Και εκεί ξεκινά η μεγάλη της περιπέτεια, καθώς μέσα από μια σειρά από συναντήσεις, συζητήσεις και απρόοπτα μαθαίνει σταδιακά τα μυστικά του δάσους και νιώθει τον σεβασμό και τον θαυμασμό για τη φύση να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο.

Με δεδομένο τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας και ιδιαίτερα την περιοχή της Θεσσαλίας, το βιβλίο ευελπιστεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αλλά ταυτόχρονα ευελπιστεί να αποτελέσει κι ένα ουσιαστικό έναυσμα για συλλογική αναθεώρηση και ατομικό αναστοχασμό  σε σχέση με τις αξίες, τις παραδοχές και τις προτεραιότητές μας.

Ευχαριστούμε!!!

3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 ως η «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία». Εορτάζεται με εκδηλώσεις σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου οργανώσαμε σχετική εκδήλωση στο σχολείο μας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας. Μέσα από φιλμ, παρουσιάσεις και συζήτηση οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις διάφορες μορφές αναπηρίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τις δυνατότητες που μπορούν να πετύχουν με κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα. Τέλος, αντιλήφθηκαν ότι τα ζητήματα των δικαιωμάτων, πρόσβασης και συμπερίληψης σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής πρέπει να είναι καθημερινή υπόθεση και μέλημα όλης της κοινωνίας.

Corto Ian