3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 ως η «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία». Εορτάζεται με εκδηλώσεις σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου οργανώσαμε σχετική εκδήλωση στο σχολείο μας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας. Μέσα από φιλμ, παρουσιάσεις και συζήτηση οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις διάφορες μορφές αναπηρίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τις δυνατότητες που μπορούν να πετύχουν με κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα. Τέλος, αντιλήφθηκαν ότι τα ζητήματα των δικαιωμάτων, πρόσβασης και συμπερίληψης σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής πρέπει να είναι καθημερινή υπόθεση και μέλημα όλης της κοινωνίας.

Corto Ian

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>