Διδακτική επίσκεψη στις Μηλιές

Στα πλαίσια της  εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησε το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Τρικερίου στις Μηλιές Πηλίου, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό είχαν την ευκαιρία  να  επισκεφτούν την ιστορική βιβλιοθήκη  των Μηλέων ,όπου ξεναγήθηκαν και είδαν από κοντά τα μοναδικά ιστορικής αξίας βιβλία της Μηλιώτικης σχολής που περιλαμβάνει. Με βιωματικό τρόπο, συνέδεσαν τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν  στην περιοχή κατά την έναρξη της επανάστασης του 1821 και την προσφορά του τόπου στην Επανάσταση.

Ακολούθησε επίσκεψη στον τάφο του Μηλιώτη λόγιου Γρηγόριου Κωνσταντά, ο οποίος  αποτέλεσε σημαντική προσωπικότητα στο προεπαναστατικό κίνημα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, στο Μνημείο του ήρωα του μακεδονικού αγώνα Κώστα Γαρέφη και στο  Γυμνάσιο Μηλεών, κτισμένου πάνω στα θεμέλια της περίφημης Μηλιώτικης Σχολής. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον ιερό ναό των Ταξιαρχών  με τις μοναδικές τοιχογραφίες του και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο σταθμό του τρένου και στο μνημείο των εκτελεσθέντων Μηλιωτών από τους Γερμανούς το 1943.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>