Eκπαιδευτική Eπίσκεψη Στην Αργαλαστή

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αργαλαστή.

Αρχικά, ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Αργαλαστής, κ. Παρασκευάς Ευάγγελος, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους τομείς, τις ειδικότητες και τα μαθήματα στα Επαγγελματικά Λύκεια και συγκεκριμένα για αυτό της Αργαλαστής, καθώς και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. και την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. Ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές και τους μαθητές στα εργαστήρια του σχολείου καθώς και στον κήπο του τομέα Γεωπονίας.

Στη συνέχεια, υλοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής. Οι μαθηματικοί των δύο σχολείων, κ. Εμβαλωτή Μαρία του ΓΕΛ Αργαλαστής και κ. Πιλαφά Κατερίνα του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου, ενημέρωσαν τους/τις μαθητές/μαθήτριες σχετικά με τις διαδικασίες του πειράματος. Οι μαθητές/μαθήτριες, αφού έκαναν τις καθορισμένες μετρήσεις και τους απαραίτητους υπολογισμούς, υπολόγισαν την ακτίνα της Γης με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος τον 3ο αιώνα π.Χ. Το αποτέλεσμα που έβγαλαν τελικά είναι πολύ κοντά στην πραγματική τιμή της ακτίνας της Γης στον Ισημερινό ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου με το οποίο συνεργάστηκαν τα δύο σχολεία

Οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας είχαν χρόνο να συνομιλήσουν  και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς με τους/τις μαθητές/μαθήτριες του ΓΕΛ ,  του ΕΠΑ.Λ. και του Γυμνασίου Αργαλαστής, καθώς και για να παίξουν μαζί τους ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Στην επιστροφή έγινε μια μικρή στάση στη Μηλίνα όπου τα παιδιά περπάτησαν στην παραλία και είχαν ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>