30 Ιανουαρίου 2024 – Παρουσίαση ομίλων – Κοπή πίτας

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου εορτάζεται η μνήμη των 3 Ιεραρχών, Μέγα Βασιλείου, Ιωάννη του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που με τη σκέψη και τα κείμενά τους θεμελίωσαν την ελληνική Παιδεία.

Αυτή την ημέρα επιλέξαμε κι εμείς να παρουσιάσουμε την μέχρι τώρα δραστηριότητα των δύο Ομίλων που λειτουργούν στο σχολείο μας, του Ομίλου Αστρονομίας με υπεύθυνο καθηγητή τον Φυσικό κ. Καμβρογιάννη Κ. και του Ομίλου Φιλαναγνωσίας με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ. Κωνσταντά Δ. Μετά τον εκκλησιασμό και παρουσία των γονέων ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας παρουσίασε το βιβλίο του Σαιν Εξυπερύ ο «Μικρός Πρίγκηπας». Ένα βιβλίο για την εξερεύνηση του εαυτού και των σχέσεων, για την αληθινή φιλία και τα συναισθήματα. Απολαυστική και αξιέπαινη η δραματοποίηση ορισμένων αποσπασμάτων από τους μαθητές Νιζάμη Γιάννη και Λάντζου Μόρφω. Αντίστοιχα, ο Όμιλος Αστρονομίας παρουσίασε τον Θαλή τον Μιλήσιο, φυσικό φιλόσοφο και πανεπιστήμονα, έναν από τους επτά σοφούς της Αρχαιότητας. Έζησε τον 4ο αι. π.χ. και εκτός τα φιλοσοφικά ερωτήματα που έθεσε για τη γέννεση του σύμπαντος, έκανε πρωτοποριακές έρευνες και μετρήσεις, όπως το ύψος των Πυραμίδων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και μοίρασε στους μαθητές. Τυχερή αναδείχτηκε η μαθήτρια Λάντζου Ευμορφία της Β΄Λυκείου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>