Τιμούμε τη 17η Νοεμβρίου και τους αγώνες για Δημοκρατία

Ξημερώματα 17ης του Νοέμβρη 1973…μια ημερομηνία που χάραξε τις σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας και τυπώθηκε στις συνειδήσεις πολλών από μας ως σύμβολο αντίστασης σε κάθε μορφή καταπίεσης και τυραννίας. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη νύχτα εκείνη που επιβεβαιώνει πόση δύναμη έχει ένας λαός και πόσο μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα που βιώνει όταν αληθινά το θέλει.

Το σχολείο μας με αμεσότητα και συγκίνηση τίμησε και φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για μια δίκαιη κοινωνία στην οποία  φασιστικές εκδηλώσεις  ισοπέδωσης και ολοκληρωτισμού δεν έχουν θέση. Όλους εκείνους που με τις πράξεις τους αποτελούν σύμβολο και οδηγό σήμερα για κάθε άνθρωπο.

Πιστεύουμε ότι στο χέρι μας είναι…να μην ξεχάσουμε, να μην παραμένουμε απλά σιωπηλοί, ανύπαρκτοι, χωρίς προσωπικότητα, να μη σκύβουμε το κεφάλι σε κανενός είδους καταπίεση, γιατί η  ελευθερία και η αξιοπρέπεια δε χαρίζονται. Κατακτούνται!

Την εκδήλωση προετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Α και Β Λυκείου με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ.Κωνσταντά

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>