ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ “Κοιτώντας το αύριο” – THE TIPPING POINT

Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias έφεραν ολόκληρη τη Θεσσαλία σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με τεράστια προβλήματα στον πληθυσμό και ψυχικά τραύματα σε πολλούς ανθρώπους, μεγάλους και παιδιά.

O οργανισμός «The tipping point” (https://www.thetippingpoint.org.gr/) οργάνωσε Πρόγραμμα βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές, με στόχο την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των μαθητών.

Μέσα από το Πρόγραμμα οι μαθητές του Γυμνασίου μας που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία μέσα από διαδικτυακές συνεδρίες με ειδικούς (3 συνολικά) να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για θέματα φυσικών καταστροφών, για τη διαχείριση κρίσεων, τη διαχείριση του άγχους και τη σημασία της αλληλεγγύης και εθελοντισμού στην κοινότητα.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του The tipping point για την καλή συνεργασία και ενδιαφέρον που έδειξαν κατά την υλοποίηση του Προγράμματος καθώς και τις καθηγήτριες  κ.Καραγιάννη Μαριάννα και Σουφλέρη Βασιλική που το υλοποίησαν στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Ακολουθούν τα παραδοτέα του προγράμματος, δημιουργίες των μαθητών μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>