«MENTAL HEALTH & SELF-IDENTIFICATION JOURNEY»

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Προγράμματος «MENTAL HEALTH & SELFIDENTIFICATION JOURNEY» του Οργανισμού «The tipping point”, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου μας, με τη δημιουργία παραδοτέων.

Στόχος του Προγράμματος ήταν να βοηθηθούν οι μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να μειώσουν το άγχος σχετικά με τις εκπαιδευτικές/επαγγελματικές τους επιλογές και να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ψυχικής τους υγείας, μιλώντας ανοιχτά για θέματα που τους απασχολούν.

Μέσω του Προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδικτυακά εργαστήρια δραστηριοτήτων και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επιστήμονες/ειδικούς σε διάφορους τομείς και ειδικούς ψυχικής υγείας (6 συνεδρίες συνολικά).

To πρώτο στάδιο του προγράμματος απευθύνονταν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς με δύο συναντήσεις. Στην πρώτη παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και στη δεύτερη (διάρκειας 5 ωρών) πραγματοποιήθηκε  επιμόρφωση με εκπροσώπους από την Openous, εξειδικευμένο φορέα που ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας.

Το δεύτερο στάδιο περιλάμβανε 2 ενότητες:

1) Επαγγελματικός προσανατολισμός μέσω της βιωματικής μάθησης
2) Μαθαίνω για την Ψυχική υγεία – Καταπολεμώ τα ταμπού και υλοποιήθηκε σε 20 σχολεία ανα την Ελλάδα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Costas M. Lemos Foundation και φορέα υλοποίησης το Tipping Point.

Όλο το Πρόγραμμα ήταν μία πολύτιμη και ενδιαφέρουσα εμπειρία γνώσης, αυτοδιερεύνησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους μαθητές μας.

Την οργάνωση και συντονισμό της δράσης είχε η καθηγήτρια κ. Πιλαφά Κατερίνα.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>