Daily Archives: 10 Grudzie? 2024
Μαθητική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε “Live Streaming” Μαθητική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα που διοργάνωσε η ΔΔΕ Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και την Επόπτρια Ποιότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χάιδω Νάτση. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από τη δράση του σχολείου μας
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ
Το Σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στη Δράση «Σε σκέφτομαι-σου εύχομαι» που συνδιοργάνωσαν η ΔΔΕ Μαγνησίας και το «Δίκτυο φορέων υγείας Ν. Μαγνησίας» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Σκοπός της δράσης ήταν η δημιουργία καρτών και ευχών για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Οι μαθητές 8 σχολείων της ΔΔΕ Μαγνησίας δημιούργησαν πρωτότυπες κάρτες με ευχές και μαζί με μικρά συμβολικά δώρα που αγόρασαν τα έστειλαν σε πάσχοντα παιδιά. Μέσα από τη δράση αυτή οι μαθητές/τριες καλλιέργησαν αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ανέπτυξαν την ενσυναίσθηση και ένιωσαν πολύ χαρούμενα που μπόρεσαν να προσφέρουν μια ελάχιστη χαρά και σε συμπάσχοντες συμμαθητές τους τις ημέρες των εορτών.
Όλες οι κάρτες και τα δώρα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στις οργανώσεις των οργανωτών σε ειδική τελετή που έγινε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Μητροπόλεως στον Βόλο.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΒΟΛ
Στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίας, που διδάσκεται στις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ του Γυμνασίου Τρικερίου, πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη στη βιομηχανία ΕΒΟΛ, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την κατανόηση της παραγωγικής διαδικασίας και της λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης, προσφέροντας στους μαθητές και στις μαθήτριες πολύτιμες εμπειρίες για την πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας.
Τους μαθητές/τριες υποδέχτηκε η χημικός του εργοστασίου, κυρία Ιωάννα Λαϊνά, η οποία μοιράστηκε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές σχετικά με το
γάλα και τα προϊόντα του. Επιπλέον, τους ξενάγησε στους χώρους παραγωγής, στο χημικό εργαστήριο όπου ελέγχεται η ποιότητα του γάλακτος, καθώς και στον χώρο ομογενοποίησης και εμφιάλωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαδικασία της παστερίωσης, ενώ οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς εφαρμόζονται οι τεχνολογίες σε πραγματικές συνθήκες. Μέσα από δράσεις σαν αυτή, το σχολείο μας συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωματικής μάθησης, αναδεικνύοντας την αξία της τεχνολογίας στην καθημερινότητα και στην επαγγελματική σταδιοδρομία, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί δεξιότητες που απαιτούνται στη σύγχρονη αγορά εργασίας.